Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

«Περπατήσαμε για το κλίμα», συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη παγκόσμια κινητοποίηση στην ιστορία ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, συγκεντρωθήκαμε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και «Περπατήσαμε για το κλίμα» μέχρι τη Βουλή, συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη παγκόσμια κινητοποίηση στην ιστορία ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Πολύς κόσμος που ταρακούνησε για τα καλά στο πέρασμά του, τους ανυποψίαστους συμπολίτες μας καθώς και τους τουρίστες. Σε αυτό συνέβαλε και το συγκρότημα των τυμπανιστών QUILOMBO.

Μία μέρα πριν την έναρξη των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι (COP 21), μαζί με το κίνημα Avaaz, τη WWF Ελλάς, το Πολιτιστικό κέντρο ΕΥΔΑΠ με διανομή εκπαιδευτικού υλικού στα παιδιά, ενώσαμε τις φωνές μας με τις εκατοντάδες οργανώσεις και ομάδες πολιτών από όλο τον κόσμο στη μεγαλύτερη κινητοποίηση στην ιστορία ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Συμπληρωματικά με την εκδήλωση της Αθήνας στις 29 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε επιστημονική ημερίδα στις 27-11,  με συνδιογάνωση

 :

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε. & Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ και
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΔΑΠ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Η ημερίδα στην ΕΥΔΑΠ, εστίασε στους κινδύνους που ελλοχεύουν για τις μεγάλες εγκαταστάσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τρόπους προστασίας τους.


VIDEO ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ